Tänään oli koululla ilmoittautumispäivä - tosin oli eilenkin, mutta oppilaat oli jaettu sukunimen mukaan kahteen ryhmään, joista toinen ryhmä kävi sitten ilmoittautumassa maanantaina. Itselläni se oli edessä tänään.

Aikaa oli kymmenestä kahteen, ja hieman ennen kymmentä löysinkin itseni keskeltä Varissuota. Koululle tullessani kuljin jo "vanhasta tottumuksesta" (nimim. kaksi kertaa aiemmin kyseisessä rakennuksessa vieraillut :D) kohti ovea, jossa sitten pamahti vastaan muutama nimilista. Ketkä olivat päässeet, ketkä eivät. Varmuuden vuoksi kävin IB-listan läpi, ja olihan se oma nimikin siellä. Huh huh.
Hakijoiden asuinpaikkakunnat oli merkitty yhteishakulomakkeista tutulla numerokoodilla, eikä tarvinnut olla mikään ihmelapsi tajutakseen että valtaosa linjalle päässeistä oli Suomen Turusta. Hyvä puoli tuossa paikkakunnan merkintätavassa on se, että kenenkään syntyperästä ei voi vetää mitään johtopäätöksiä pelkän nykyisen asuinpaikan perusteella. Oikkest, mnää ole raumlaine, siäll tyrskytte äärell o mnuum goto.

Ilmoittautuminen tapahtui, varmasti monen koululaisen mielestä, paikassa pahimmassa, olemassa olevassa, luolassa luotaantyöntävässä, Helvetin esikartanossa etovassa. Niin, eli siis rehtorin kansliassa. Odottaa sai toki käytävällä. Päättötodistukset annettiin pois ("saatte ne syksyllä takaisin", meille sanottiin), ja tilalle annettiin jos jonkinlaista lappua - ohje nettitunnusten käyttöön, kurssivalintaohjeita, lukuvuoden kirjalista ja ruotsinläksyjä. Siis kyllä vain, vanha peikko peruskoulusta palasi kummittelemaan, hieman alle kolmen viikon jälkeen. Pre-IB:n aikana suoritetaan neljä ruotsinkurssia, joista ensimmäinen lähes kokonaan itsenäisenä opiskeluna, ja kesälomalla tietty. Perkele. Nooh, eihän tässä ole kuin kolme tekstinsuomennosta, kolme sanastonopettelua, päälle kaksikymmentä "tavallista" tehtävää, yksi kuuntelutehtävä ja hiukan fraasien, oppiaineiden ja prepositioiden opettelua. Ja sokerina pohjalla sanakoe miltei heti koulun alettua. Rumasana.

Että semmoinen päivä. Asunnonhakupaperin vein Tyssin toimistoon, saa nähdä irtoaako niiltä joku luukku.